woensdag 19 november 2008

U I T N O D I G I N G

Vakbondsthemacafé vrijdagavond 28 november

Toekomst met 'n vakbeweging?

Verleden heeft de vakbeweging genoeg, de oudste bonden dateren immers al uit het midden van de 19e eeuw. Maar heeft de vakbeweging ook toekomst? Of is er inmiddels genoeg geëmancipeerd, sociaal verzekerd, verbeterd aan de arbeidsvoorwaarden en aan de arbeidsomstandigheden om alles verder zonder grote zorgen op zijn beloop te kunnen laten? Kan de CAO plaatsmaken voor het individuele contract en hebben we allemaal genoeg opleiding en ondersteuning om ons zelfstandig staande te kunnen houden op de arbeidsmarkt?

Intrigerende vragen!

Bert Breij, oud-journalist en -voorlichter bij het NKV en sinds jaren directeur van een groot communicatiebureau, sprak met 25 vakbondsvoorzitters over deze thema's. Hij doet verslag van die directe, ondubbelzinnige en bondige gesprekken in zijn net verschenen boek: Twee miljoen leden. In die gesprekken kwamen veel actuele vraagstukken aan de orde en wie goed leest ziet veel vakbondsvoorzitters daar een eigen standpunt bij innemen.

Maar schrijver en interviewer Bert Breij ging ook op zoek naar het verleden van de vakbeweging. Hij doet in een rijk geïllustreerd overzicht verslag van dat verleden. Vakbondsbreed. Voor een groot publiek.

Bert Breij komt op deze avond van het Amsterdamse vakbondsthemacafé vertellen over zijn bevindingen. Hij heeft meningen genoeg maar pretendeert niet de zuivere waarheid te bezitten. Daar is dus alle ruimte voor reacties en discussies. Juist op zo'n vakbondsthemacaféavond!

Het boek kost 20 euro en is te bestellen via www.triggertree.nl/tweemiljoenleden (incl. verzendkosten). Op deze avond krijgen deelnemers de gelegenheid daar nog € 7,50 vanaf te doen door meteen contant te betalen. Een mooie lokker voor een nu al geslaagde avond. Bovendien zien we u liever in gesprek met Bert Breij en met elkaar dan dat we boeken via de website verkopen.

In verband met verbouwing van De Burcht (Vakbondsmuseum) wordt deze avond georganiseerd in HTIB, Eerste Weteringsplantsoen 2/C, 1017 SJ Amsterdam (020 – 6242306). Inloop vanaf 19.30 uur; start discussie 20.00 uur; einde 22.00 uur

Meer informatie: Huug Klooster (ternate@ternate.nl

Namens: Jan Bakker, Els Huizinga, Aad Brinkman en Onno van der Vlerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten