zaterdag 25 februari 2012

Uitkeringen in Amsterdam via de Dienst Werk en Inkomen (DWI) in Amsterdam donderdag niet uitbetaald

Vanavond was er een item op de stadzender At5, dat afgelopen donderdag de bijstandsgerechtigden geen uitkering op hun rekening hebben ontvangen. Het zou gaan om 40.000 uitkeringen. Afgelopen donderdag de 23ste was de traditionele betaaldag. Het niet uitbetalen van de uitkeringen zou een gevolg zijn van een fout of een storing bij de ING bank. In januari zijn er bij die bank ook storingen geweest. Zie daarvoor dit bericht

Vandaag opende de DWI in de Weesperstraat haar deuren om tussen 12 uur en 14.00 uur mensen die langskwamen een voorschot van 50 euro te geven. Naar zeggen van de klantmanger die achter de balie zat zouden de mensen hiermee het weekend kunnen doorkomen. Punt is natuurlijk dat velen niet van deze opening op de hoogte waren. Alleen de mensen die het algemene telefoonnummer van het DWI hadden gebeld met vragen wisten het. Morgen, dus zondag, gaat het kantoor in de Weesperstraat ook weer van 12.00 uur tot 14.00 uur open.

Woordvoerder Carmen Westra van het DWI deelde mee, dat voor maandag 11.00 uur het geld gestort gaat worden. Maar, zei ze, 'we hebben alle scenario's klaar liggen'. De uitkeringsgerechtigden kunnen op het kantoor in de Weesperstraat 50 euro krijgen, maar dit bedrag wordt volgende maand van hun uitkering afgetrokken.

Op het telefoonnummer 020-3463636 wordt een bandje afgedraaid waar op staat dat pas maandag wordt uitbetaald. Geen mededeling dat morgen geld gehaald kan worden. Er wordt verwezen naar de website van het DWI. Daar staat dit persbericht, waarbij vermeld wordt dat men morgen geld kan gaan halen en waaruit blijkt dat je een uitkeringsspecificatie en een legitimatie moet meenemen om de 50 euro te krijgen.

De berichten roepen de nodige vragen op. Waarom is het pas maandag uiterlijk om 11.00 uur geregeld? Waarom moet het drie dagen duren? Blijkbaar is de storing nog niet verholpen. Waarom maandag dan wel? Is dit de enige storing waarmee de ING momenteel kampt, en veel mensen hebben helemaal geen bankrekening bij de ING. Waarom krijgen die ook geen geld? Waarom is de uitbetaling van voorschotten beperkt tot twee uur?. Etc.

PvdL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten