vrijdag 2 maart 2012

Wethouder Florijn van Sociale Zaken van de gemeente Rotterdam wil duizenden werknemers in de bijstand tewerkstellen in de kassen van het Westland zonder perspectief op een normale baan volgens cao-loon. De wensen van de werkgevers staan daarbij voorop. Het plan draagt bij aan verdringing van ‘normale’ banen en diegene die weigert verliest zijn uitkering.

 Werknemers in de bijstand willen echte reguliere banen
 FNV bondgenoten en werknemers in de bijstand voeren daarom maandagochtend 5 maart actie voor het Rotterdamse stadhuis en overhandigen de wethouder een petitie. Zij willen dat dit onlogische plan van tafel gaat en dat de gemeente werkgevers stimuleert om werknemers in de bijstand aan echte reguliere banen te helpen met perspectief. Op 5 maart praten de wethouders van de gemeenten Westland en Rotterdam over de haalbaarheid van het kassenplan.

 "Wethouder Florijn laat uw sociale kant zien"
 Stanley Bergwerf Bok, bestuurder FNV Bondgenoten: “Wij vragen Florijn om zich van zijn sociale kant te laten zien en dit onlogische plan van tafel te halen. De ferme politieke taal zorgt alleen voor een stigmatiserend beeld van werknemers in de bijstand en maskeert het werkelijke probleem, namelijk kille asociale bezuinigen op de zekerheid, waardoor inwoners van Rotterdam in armoede belanden.”

 Plan moet om diverse redenen van tafel
 FNV Bondgenoten eist dat de gemeente Rotterdam stopt met dit onlogische en asociale plan, omdat:
de landbouw volgens de werkgelegenheidsmonitor van de gemeente een krimpsector is;
de werkgelegenheid in de Rotterdamse regio het komende jaar zal afnemen;
er geen werkgevers voor dit project zijn die gewone arbeidscontracten aanbieden;
dit plan zorgt voor nog meer verdringing van reguliere arbeid;
er een onterecht beeld ontstaat van werknemers in de bijstand;
deze Rotterdamse bezuiniging voornamelijk de zwakste inwoners treft.

 Gemeente moet zich voor een sociaal beleid inzetten
 FNV Bondgenoten wil dat de gemeente zich inzet voor een sociaal beleid dat mensen aan de onderkant van de samenleving niet in armoede laat belanden. Bergwerf Bok: “Rotterdam is een sociale stad en moet dat blijven.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten