woensdag 24 augustus 2022

Wat: Actie Prinsjesdag voor 14. Verhoog het wettelijk minumloon!

Wat: Actie Prinsjesdag voor 14. Verhoog het wettelijk minumloon!

Wanneer: dinsdag 20 september 2022 van 13 tot 15 uur

Waar: Den Haag, locatie wisselend maar in centrum in de buurt van de machthebbers. We verzamelen dinsdag 20 september iets voor 13 uur op het Plein in Den Haag. Daar komt de Voor 14 bus te staan met stapels koffers en hoedjes als decor voor ‘opname’. We kunnen vanaf daar met kleine groepjes de stad in om te flyeren, stickers uitdelen en stoepkrijten.

Waarom: Om de begroting van de regering te bekritiseren en mensen op straat te vragen waar zij vinden dat het geld naartoe moet. We kunnen mensen vragen antwoord te geven op de vraag ‘waar moet het geld van de begroting aan worden besteed?” Met de antwoorden die op film worden gegeven kan een filmmaker een soort ‘alternatieve troonrede’ maken. Die zal dan wel iets later af zijn dan Prinsjesdag zelf. Maar voor het debat maakt dat niet uit. 
Verzoek is erbij te zijn, koffer mee te nemen en een leuk, grappig, lelijk, mooi of juist stom hoedje

We kunnen leuzen krijten op straat. Stickers en Flyers uitdelen aan mensen 
Als ‘visual’ grote stapel koffers en hoedjes mee die kan worden verplaatst. Omstanders kunnen we vragen een hoedje uit te kiezen en op beeld antwoord te geven op de vraag waar het geld van de samenleving heen moet.  Van het beeldmateriaal wordt een compilatie gemaakt die het liefst diezelfde avond online kan. We verspreiden vooraf een persbericht met meer info en kritiek op het regeringsbeleid. 

Wie: Voor 14 activisten, campagneteam, uitgenodigde mensen die zijn aangehaakt bij de campagne via social media e.d. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten