zaterdag 17 april 2021

Brochure Veren plukken van een kale kip. De regels voor kwijtschelding gemeentelijke heffingen.

De Bijstandsbond heeft een brochure geproduceerd over de regels voor kwijtschelding gemeentelijke heffingen en waterschapslasten. De regels hebben veel betrekking op de situatie in Amsterdam maar algemene regels staan er ook in.

De uitleg van de regels wordt voorafgegaan door een analyse over o.a. de belachelijke strenge normen voor de vermogenstoets en een weergave van de politieke discussie over de regels voor kwijtschelding.

U kunt de brochure bestellen door 3,92 euro over te maken op bankrekening NL22 INGB 0004 554841 t.n.v Bijstandsbond o.v.v. bestelling brochure kale kip en uw adres. Dit is inclusief portokosten. Voor leden is de brochure gratis.

U kunt de brochure ook bestellen door een email te sturen naar info@bijstandsbond.org of een whatts app naar 06 20367458

3 opmerkingen:

 1. Vanwege mijn banksaldo (buffer) kom ik als gepensioneerde met slechts AOW niet in aanmerking voor kwijtschelding gemeentelijke heffingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan moet je ervoor zorgdragen dat die buffer NIET op een bankrekening staat.

  Rente krijg je toch niet.
  Dus stop die buffer onder je matras of in de spreekwoordelijke oude sok.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het komt er op neer dat je niets moet hebben of geen reserves moet hebben zoals een spaarrekening waar een bedrag op staat gespaard om extra kosten op te vangen zoals bijvoorbeeld als de koelkast stuk gaat. Volgens mij valt sparen niet mee als je een inhouding hebt of in de schuldsanering zit. Vraag me af of je met bijstand wel kunt sparen omdat dit structureel te weinig is om van rond te komen en er blijft bijna niets van over en men leeft van zorg en huurtoeslag. Verder zijn sommigen ziek en komen niet aan werk omdat ze ziek zijn en maken nog zorgkosten. Het lijkt wel een gevangenis en het is om moedeloos van te worden. Nooit eens iets extra"s nooit eens ontspanning

  BeantwoordenVerwijderen