vrijdag 17 december 2021

Oproep van theatermakers die een toneelstuk schrijven en uitvoeren over de bijstand om dialogen met ambtenaren met hen te delen.

 Wij, Tirza Gevers (schrijver) en Jurrien van Rheenen (theatermaker), maken de aankomende maanden in samenwerking met CC Amstel en Theater de Generator een voorstelling over het bijstandsbeleid in Nederland genaamd ‘Het Gesprek’. We willen met deze voorstelling invoelbaar maken welke gevolgen het huidige beleid heeft op bijstandsgerechtigde en op de uitvoerders van dit beleid. 


Het publiek wordt getuige van enkele situaties die ontstaan door de huidige regelgeving. Het is voor ons belangrijk om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven en hiervoor zijn we op zoek naar letterlijke dialogen die plaats hebben gevonden bij een afdeling van de sociale dienst (WPI). Bijvoorbeeld een gesprek met de afdeling handhaving of een intake gesprek met een klantmanager. 


We zullen uiteindelijk alles anonimiseren maar zouden graag een beter beeld hebben van het letterlijke verloop van deze gesprekken.


Heb jij een opname van een gesprek of een deel van de dialogen op papier en zouden wij die mogen inzien, neem dan contact op met Jurrien van Rheenen 06-51206074 of jurrienvanrheenen@gmail.com1 opmerking: