zondag 5 juni 2022

Wekelijkse bijeenkomsten over inflatie Waar is wat het goedkoopste?


De Bijstandsbond gaat na enig onderzoek of er belangstelling voor is periodieke bijeenkomsten organiseren, iedere woensdagmiddag, met als thema inflatie. We gaan dan informatie uitwisselen over producten die in de aanbieding zijn. Veel mensen volgen de aanbiedingen van de supermarkten en andere bedrijven om zo goedkoop mogelijk in het levensonderhoud te voorzien. Maar iedereen houdt individueel een beetje bij waar de groente, vlees en aardappelen en melk bijvoorbeeld in de aanbieding zijn. Ook kan het zijn, dat een product of dienst bij een bedrijf 'in de aanbieding' is, maar dat bij nader inzien bij een ander bedrijf hetzelfde product niet in de aanbieding is, maar toch goedkoper. 

De Bijstandsbond gaat wekelijkse bijeenkomsten organiseren, te beginnen op 6 juli om 14.00 uur, waar je naartoe kunt gaan om met anderen trucs, tips en ideen uit te wisselen over waar wat het goedkoopste is of welk product je het beste kunt kopen.

inflatie

Tevens gaan we in op het thema inflatie. Wat is dat eigenlijk, gebruiken bedrijven het excuus van de inflatie niet om de prijzen te verhogen, terwijl dat niet nodig is? Ook ervaren mensen dat er allerlei nepaanbiedingen worden gedaan waarbij het lijkt of iets goedkoper lijkt, maar het niet is.  Gezien de (polis) voorwaarden die eraan verbonden zijn.  Hier hebben bijvoorbeeld mensen mee te maken, die bij een goedkoop vaak klein en jong energiebedrijf een contract hebben afgesloten, waarna het bedrijf failliet gaat of op den duur toch duurder blijkt te zijn. Vaak is er misleidende reclame op de televisie die je willen verleiden een product te kopen. Zijn de hoortoestellen van Specseavers echt gratis??? Ook daarover wisselen we informatie uit. We kunnen deskundigen uitnodigen ons wat te vertellen over zijn/haar ervaringen. Ook kunnen we, wanneer we misstanden constateren, of misleidingen, hieraan publiciteit geven of andere acties ondernemen. Ook kunnen we praten over mogelijkheden om aan inkomsten te komen, bijvoorbeeld de minimaregelingen van de gemeente of de aanbiedingen van de stadspas.

wekelijkse bijeenkomsten

Omdat aanbiedingen vaak tijdelijk zijn, en aanbiedingen voortdurend veranderen, gaan we wekelijkse bijeenkomsten organiseren. Iedere woensdagmiddag om 14.00 uur komen we bij elkaar in het kantoor van de Bijstandsbond om informatie over inflatie uit te wisselen. Kom ook! De toegang is vrij, aanmelden hoeft niet. Wil je op de mailinglijst van het initiatief, dan moet je even je emailadres doorgeven. We beginnen de wekelijkse bijeenkomsten in juli. De eerste bijeenkomst is woensdag 6 juli 2022 om 14.00 uur.

Kantoor Bijstandsbond

Da Costakade 162

1053 XD Amsterdam

020-6898806

info@bijstandsbond.amsterdam 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten