vrijdag 5 januari 2024

Ervaringen van een bijstandsgerechtigde in de gemeente Utrecht

Ervaringen van een bijstandsgerechtigde

Emil Bakkum heeft zijn ervaringen in de bijstand in de gemeente Utrecht opgeschreven. Deze website beschrijft enkele van zijn gedachten over de toepassing van de Participatiewet in de gemeente Utrecht. Zijn commentaren op de uitvoering van het bijstandsbeleid baseren op persoonlijke ervaringen in een periode van twee jaren gedurende 2021-2023. Hij wil laten zien hoe de concrete uitvoering zich verhoudt tot de intenties van de wet. De gemeente legde hem als bijstandsgerechtigde verplichtingen op, die niet doenbaar waren. De Participatiewet schrijft voor, dat de gemeentelijke klantmanagers maatwerk bieden. In zijn geval slaagden zij hierin niet. De commentaren laten zien, waar de begeleiding tekort schiet.

De website bestaat uit zes blogs:

Elk van deze blogs laat een bepaald aspect zien, waar de uitvoering van de wet in de gemeente Utrecht onwenselijke gevolgen heeft en schade veroorzaakt, althans bij Emil.

adres website

2 opmerkingen:

  1. Doorbraak roept baanlozen op niet mee te werken aan dergelijke uitbuitconstructies en eist dat de gemeente Utrecht hiermee stopt. Ben jij ook benaderd? Neem dan even contact op
    https://www.doorbraak.eu/gemeente-utrecht-ronselt-baanlozen-voor-dwangarbeid-bij-stimulans/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Overweeg niet mee te doen aan deze koppelbaas-praktijken. Zie ook de oproep van Doorbraak:
    https://www.doorbraak.eu/gemeente-utrecht-ronselt-baanlozen-voor-dwangarbeid-bij-stimulans/

    BeantwoordenVerwijderen