maandag 27 november 2017

Declareren van eigen bijdragen bij Zilveren Kruis/Achmea


De gemeente Amsterdam heeft bij ziektekostenverzekeraar Zilveren Kruis/Achmea voor minima in de hoofdstad de zogenaamde collectieve zorgverzekering Amsterdam afgesloten. Wie in de collectieve zorgverzekering Amsterdam zit kan de eigen bijdragen thuiszorg, of verzorging en verpleging thuis die betaald moeten worden aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bij het Zilveren Kruis declareren. Het gaat dan om de eigen bijdrage van 13 euro per maand. Wel moet je de eerste 50 euro zelf betalen. Dus op jaarbasis betaal je bijvoorbeeld als je thuiszorg hebt 13X 12 = 156 euro eigen bijdragen en daarvan krijg je 106 euro van het Zilveren Kruis/Achmea terug. De declaratie van de eigen bijdragen is zowel mogelijk in de goedkoopste aanvullende verzekering als in de twee duurdere. Wij vragen ons af of deze regeling wel bij alle minima bekend is. Zegt het voort!

Deze declaratie is ook mogelijk met terugwerkende kracht tot 3 jaar geleden. Wel is het zo, dat als je een declaratie indient over voorgaande jaren de uitbetaling wat minder kan zijn, aldus een woordvoerder van het Zilveren Kruis.

Je moet wel de originele facturen van het CAK opsturen. Misschien was je niet op de hoogte van de regeling en heb je die facturen (gedeeltelijk) weggegooid. Geen nood. Je kunt met je DigId code inloggen op de website van het CAK en dan automatisch kopiƫn van de facturen opvragen. https://www.hetcak.nl/
Wanneer je voor het eerst inlogt, duurt het even voor de computer je gegevens uit de database heeft opgehaald. Je krijgt daarover een mededeling. Daarna krijg je de facturen in beeld en kun je aanvinken waarvan je een kopie wilt hebben. Na ontvangst kun je de facturen naar Zilveren Kruis/Achmea opsturen. Ook hier kun je de declaratie digitaal indienen. Je moet ook bij Zilveren Kruis/Achmea inloggen met je DigId code. Je moet dan de facturen inscannen en als bijlage meesturen.

Heb je geen DigId code of kun je er niet mee omgaan? Dan zul je de facturen telefonisch moeten opvragen en per post opsturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten