dinsdag 12 juli 2022

Speciaal advies bij de Bijstandsbond over hoge energierekeningen

 Speciaal advies bij de Bijstandsbond over hoge energierekeningen

De Bijstandsbond houdt iedere woensdagmiddag een bijeenkomst met als thema inflatie. We gaan dan informatie uitwisselen over producten die in de aanbieding zijn. We gaan met elkaar trucs, tips en ideeën inventariseren over waar wat het goedkoopste is of welk product je het beste kunt kopen. Tevens gaan we theoretisch in op het thema inflatie. Wat is dat eigenlijk, wat zijn de oorzaken, heeft het overheidsbeleid invloed op het inflatiecijfer? 

Een van de uitkomsten van de discussies is, dat we een speciaal spreekuur organiseren over de hoge energierekeningen. Dit spreekuur wordt gehouden op woensdag van 12.00 uur tot 13.00 uur.

We constateren, dat veel mensen een hoge afrekening krijgen, en veel moeten bij betalen en dat hun maandbedrag plotseling veel hoger wordt. Maar we constateren ook, dat de afrekeningen bijvoorbeeld van Vattenfall volkomen onbegrijpelijk zijn en dat je er alleen niet uitkomt om te kijken of de berekeningen wel kloppen. Op de bijeenkomsten over inflatie  is een deskundige op dit gebied aanwezig, Jan, die het allemaal heeft uitgezocht en die ook energiecoach geweest is. Hij wil de energierekening vertalen voor mensen. Dat doet hij op het spreekuur maar er is ook de mogelijkheid een afspraak te maken voor een ander tijdstip. Je moet wel papieren meenemen waarop, voorschotten, verbruik en prijzen staan van de energieleverancier.

Ook kunnen we een soort tutorial publiceren op internet, waarbij een en ander aan de hand van een concrete energierekening wordt uitgelegd. Hoe zit het in elkaar. Kloppen de nieuwe termijnbedragen wel? Ook zijn er onderhandelingstrucs om de energierekening omlaag te krijgen. Vaak is het zo, dat als je belt en je dreigt met overstappen dat ze je dan al een voordeliger aanbieding doen. 

Je kunt contact opnemen met de Bijstandsbond als je een uitleg wilt of een onderzoek naar je nieuwe energierekening, dan brengen wij je in contact met Jan

Kantoor Bijstandsbond

Da Costakade 162

1053 XD Amsterdam

020-6898806

info@bijstandsbond.amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten