zaterdag 28 januari 2012

Project Liander over afsluiting van gas en licht


Liander, de netbeheerder van het electriceitsnet in Nederland is een project begonnen over de achtergronden van de afsluiting van gas en licht bij huishoudens met schulden. Een vertegenwoordiger van de Bijstandsbond is vrijdag op een bijeenkomst geweest waar ook acht stageaires bij Liander van verschillende opleidingen, een opleider, een vertegenwoordiger van Dynamo en een vertegenwoordiger van de Dienst Werk en Inkomen in Amsterdam aanwezig waren
De bijeenkomst vond plaats in het kantoor van Liander aan de Spaklerweg.

Er werd veel informatie uitgewisseld over de financiele situatie van minima en gepraat over hoe de schuldhulpverlening in elkaar zit. De vertegenwoordiger van de Bijstandsbond heeft een plaatje van inkomsten en uitgaven op tafel gelegd en haar ervaringen met het Nuon op het spreekuur uitgelegd. Ook kwam het beleid van de Dienst Werk en Inkomen ter sprake.
Aan de orde kwam ook dat mensen in de wintermaanden onterecht worden afgesloten terwijl dat verboden is. Na afloop van de bijeenkomst hebben de stageaires een enquete gehouden onder inwoners van de Indische buurt. liander sluit strikt genomen niet af. Dat doen de energiemaatschappijen zoals Essent en Nuon, die de electriciteit leveren over het net waarvan Liander de beheerder is. Maar Liander wil wel meedenken over de vorming van beleid en haar standpunten bij de vele contacten die de organisatie heeft inbrengen. De stageaires zullen ongetwijfeld verslagen schrijven waarop het beleid kan worden gebaseerd.


zie ook de update van dinsdag 31 januari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten