dinsdag 7 april 2015

Bijstandsbond genomineerd voor de Ab Harrewijn prijs

Bijstandsbond genomineerd voor de Ab Harrewijn prijs

De jury van de Ab Harrewijn Prijs heeft vijf personen en hun projecten bekend gemaakt die dit jaar meedingen naar de prijs. In totaal werden dit jaar 20 projecten voorgedragen. De Vereniging Bijstandsbond Amsterdam is een van de genomineerden. Al bijna veertig jaar behartigt de Bijstandsbond de belangen van mensen met een uitkering en van werkenden met een minimaal inkomen. Meer informatie: http://www.bijstandsbond.org In 2016 hoopt de Bijstandsbond haar veertig jarig bestaan te vieren. De bekendmaking van de Ab Harrewijn Prijs 2015 zal plaatsvinden op dinsdag 13 mei vanaf 15.00 uur in de Pauluskerk te Rotterdam, Mauritsweg 20 (3 minuten lopen vanaf R’dam CS). De genomineerden ontvangen ieder 1500 euro en de winnaar ontvangt 5000 euro. De Bijstandsbond gaat met een grote delegatie naar de uitreiking van de prijs. Wil je mee? Laat het de Bijstandsbond weten!

De Ab Harrewijn Prijs is een initiatief van de gelijknamige stichting. De stichting steunt vooral op particuliere giften, maar krijgt ook ondersteuning van: De Linker Wang, platform voor geloof en politiek; GroenLinks; Stichting Dienst in de Industriële Samenleving vanwege de Kerken (DISK), de werkgroep Arme kant van Nederland/EVA, Kerk in Actie en Emmaus Haarzuilens. De Prijs is vernoemd naar Ab Harrewijn, theoloog, dominee, arbeidspastor bij DISK Amsterdam, voorzitter en Tweede-Kamerlid van GroenLinks. De Ab Harrewijn Prijs wordt jaarlijks uitgereikt sinds 13 mei 2003, een jaar na het plotselinge overlijden van Ab Harrewijn.

Zie ook de website van de Ab Harrewijn prijs waar op 13 april de andere genomineerden bekend zullen worden gemaakt. http://www.abharrewijnprijs.nl/


Bijstandsbond
Da Costakade 162
1053 XD Amsterdam
020-6898806
@bijstbond


Geen opmerkingen:

Een reactie posten