dinsdag 7 april 2015

Opgebouwde woonduur en inschrijving bij Woningnet in Amsterdam

Beste Bijstandsbond
We willen alarm slaan. 

Over de overgangsregeling waardoor elke Amsterdammer met opgebouwde woon-duur zich moet inschrijven bij Woningnet om deze woon-duur omgezet te krijgen in een wachttijd bij woningnet.
Vanaf 1 juli 2015 wordt de woon-duur afgeschaft voor Amsterdammers. Na die datum valt deze gewoon weg en telt alleen het moment van inschrijven bij het Woningnet. Dus ieder moet zich vóór 1 juli a.s. inschrijven om dit niet te verliezen.

Dit inschrijven kost 50 euro!
Wij adviseren veel mensen om ons heen om dit wel te doen!
Dan blijkt dat die 50 euro voor veel mensen een bezwaar is om zich in te schrijven. Juist voor mensen die krap bij kas zitten. Veel mensen om ons heen aarzelen.
Dat gaat betekenen dat veel bewoners in Amsterdam met uitkeringen of lage inkomens hun woon-duur binnenkort gaan verliezen. Daar kan iedereen gewoon vergif op innemen.
Het lijkt erop dat dit bedrag van 50 euro bewust is ingebouwd in de overgangsregeling om zo de stad te saneren. We vinden deze regeling ronduit misselijk.
We gaan dit in de komende maand rondbazuinen waar we maar kunnen. Deze regeling lijkt in onze ogen te sterk op een bewuste strategie om de mensen met lage inkomens de stad uit te krijgen. Een stille sanering!
Ook valt ons op dat veel mensen deze overgangsregeling helemaal niet hebben meegekregen of opgemerkt.
En als ze het al hebben gehoord of gelezen, dan begrepen ze de strekking er niet van en hun eigen belang hierin. Pas wanneer we ze de kwestie uitgebreid uitlegden ging bij hen het kwartje vallen.
En besluiten ze zich alsnog in te schrijven, met dikke tegenzin vanwege de 50 euro.
We hopen dat jullie hier iets mee gaan doen.
Wij sturen dit door naar de huurdersverenigingen en andere huur-organisaties en plaatsen het op Facebook.
vriendelijke groeten,
Fons Heijnsbroek
Hilly van Eerten
I. Pereira
Noor Hoogenhout

2 opmerkingen:

 1. Het Woonmagazine van Huurdersvereniging Amsterdam schrijft:

  "De Huurdersvereniging Amsterdam (HA) vreest dat EUR 50,= voor veel huurders een te hoge drempel is en onderhandelt nog steeds over deze kosten. De meeste politieke partijen in de Regioraad zijn het met de HA eens en hebben het dagelijks bestuur van de Regioraad per motie verzocht het inschrijfgeld met de corporaties te bespreken. De HA stelt voor om het bedrag flink te verlagen en voor huurders met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau kwijt te schelden."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen, heeft u al meer gehoord over deze eventuele kwijtschelding?

   Verwijderen