zaterdag 10 februari 2018

Rebellerende steden

Rebel Cities

Tuesday 20 February 2018 in Paradiso
Doors open 19:30, Start 20:00
 
Roofkapitalisme maakt onze steden kapot. Het geld regeert en de politiek kijkt toe. Over de hele wereld staan mensen op om de stad terug te veroveren en een heuse collectieve ruimte te creëren. Hoe ziet de stad eruit als we de oude politiek en de macht van het kapitaal achter ons laten en ons hart laten spreken?
“It is a right to change ourselves by changing the city more after our heart’s desire.” Citaat uit boek Rebel Cities, David Harvey
We verzamelen rond de rebelse maquette van het westelijk havengebied waarmee we de ontwerp principes van de stad tastbaar maken. De grote zaal van Paradiso vormt het decor voor een openbaar stadsonderhoud waarin we hardop dromen over de stad als Gesamtkunstwerk, waarvoor iedere bezoeker bouwstenen kan aandragen. We putten inspiratie uit rebelse steden als Barcelona, Napoli en Belgrado. Zodat we ter plekke komen tot een statuut voor de republiek Amsterdam, een eigenzinnige, gastvrije, inspirerende, en open stad voor en van ons allemaal.

Ook met onder meer Birgitta Jonsdottir (de voormalige leidster van de Piratenpartij op IJsland, initiatiefneemster voor het schrijven van een nieuwe IJslandse grondwet na de crisis van 2009) en Lorenzo Marsili (directeur van European Alternatives). Aanvullingen op het programma volgen nog.

Het dagprogramma bestaat uit een drietal workshops waarin de in het avondprogramma aangedragen thema's nader worden uitgewerkt. Meer informatie over deze workshops en hoe hiervoor in te schrijven volgt spoedig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten