donderdag 8 februari 2018

Voorlichting over het experiment met bijverdienen in Amsterdam 19 februari en over belastingen 14 maart

Voorlichting over het experiment met bijverdienen in Amsterdam

De Bijstandsbond gaat voorlichting geven over het experiment met bijverdienen naast je bijstandsuitkering in Amsterdam. De regeling houdt in, dat voor het experiment uitgelote deelnemers maar ook anderen die niet uitgeloot zijn maar zich wel opgegeven hebben de helft van wat men verdient met betaalde arbeid mag houden tot een maximum van 200 euro per maand. Die maximaal 200 euro per maand wordt uitbetaald in de vorm van een premie, tweemaal per jaar. Men kan 2 jaar premie krijgen wanneer men zich voor 31 januari ingeschreven heeft. Deze regeling komt dan in plaats van de drie andere bijverdienregelingen die al in de Participtiewet bestaan, voor mensen die niet meedoen aan het experiment. Velen vragen zich af: kan ik meedoen aan het experiment, wat zijn de voors en tegens? Zitten er addertjes onder het gras? Of je wilt meedoen maar je hebt nog verschillende vragen. Of je hebt vragen over de bijverdiensregelingen in zijn algemeenheid, ook over de andere regelingen. Inschrijven voor het experiment kan tot 31 juli, maar dan kun je niet van de volle twee jaar premie gebruik maken.

Wij organiseren op maandag 19 februari 's avonds een grote bijeenkomst in het Dijktheater waar deskundigen van de gemeente en wetenschappelijk onderzoekers uw vragen beantwoorden. O.a. verschillende wetenschappelijk onderzoekers die het onderzoek in het experiment leiden zullen aanwezig zijn. Advocaat Marc van Hoof houdt ook een inleiding.

Aanvang 19.00 uur. Dijktheater. Da Costakade 160. Amsterdam

Belastingvoorlichting

De BWZ uit Zaandam- voor alle Zaanse uitkeringsgerechtigden- organiseert in samenwerking met de Bijstandsbond Amsterdam bijeenkomsten waarin mensen met een minimuminkomen worden voorgelicht over de belastingen.

Woensdag 14 maart 14.00 uur in het Tetlokaal, gebouw Tetterode Bilderdijkstraat 165 B  Amsterdam

Dinsdag 27 maart 10.00 uur bij de BWZ, Pinkstraat 14 Koog aan de Zaan

De laatste tips en weetjes van belastingexpert Jan van Zaane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten