maandag 22 februari 2016

Nieuws van 22 februari 2016

logobbappOp 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag

Tekst van het 8 maart comité. Op deze dag gaan vrouwen in de hele wereld de straat op voor rechten van vrouwen en meisjes, tegen onderdrukking, voor zelfbeschikkingsrecht. We zetten ons in om de oorzaken van onze onderdrukking te bestrijden en het systeem van uitbuiting dat ons leven beklemt en onderdanigheid van ons eist. We roepen je op samen met ons naar demonstratie op 8 maart te gaan en ons verder te organiseren en ons te verbinden met alle bevrijdingsbewegingen. Zo maken we een sprong in de bevrijding van de vrouw!. Programma: Wij verzamelen om 17.30 uur op de Dam, waar het programma begint met muziek en toespraken. Om 18.30 uur gaan we met de spandoeken en leuzen, in optocht van de Dam naar gebouw HTIB - 1ste Weteringplantsoen 2C Amsterdam. Vanaf 19.15 uur begint feestelijke manifestatie (gebouw HTIB) met muziek, toespraak namens 8 maartcomité, optredens en zelfverzorgde buffet. Meer informatie bij het comite


logobbappLustrumprogramma Februaristaking 75 jaar

Op 25 februari 1941 vond in Amsterdam het enige massale, openlijke protest tegen de Jodenvervolging in Europa plaats: de Februaristaking. Nu, 75 jaar later, wordt deze collectieve verzetsdaad de hele maand februari herdacht, met o.m. oefeningen in empathie, een hedendaags perspectief in woord, beeld en muziek en een fototentoonstelling over de razzia. Kijk op www.februaristaking.nl voor het volledige lustrumprogramma (vanaf 16 februari) in o.a. de Balie, Verzetsmuseum en openlucht fototentoonstelling op het Jonas Daniël Meijerplein . ,,Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig’’. Velen kennen wel dit devies in het stadswapen van Amsterdam. Maar hoe velen weten dat Amsterdam dit devies te danken heeft aan de Februaristaking? Het devies werd de hoofdstad in 1946 toegekend door de toenmalige koningin Wilhelmina als blijk van Koninklijke waardering voor het verzet van de Amsterdammers tegen de Jodenvervolging tijdens de Februaristaking in 1941 en ter nagedachtenis daaraan.


logobbappRegelarme bijstand

Bij verschillende gemeenten leven plannen om een antwoord te vinden op knelpunten in de participatiewet. Uitvoerders merken dat de wet veel te zwaar leunt op wantrouwen en te weinig is afgestemd op daadwerkelijke kansen op de arbeidsmarkt; bijverdienen loont niet en de wet is zo star dat te weinig rekening kan worden gehouden met individuele omstandigheden. Met meer speelruimte en minder regeldruk denken veel uitvoerders meer resultaten te kunnen bereiken. Maar het is sterk de vraag of het de eerste stappen zijn op een route die mogelijk op termijn leidt naar een basisinkomen voor iedereen. De Sociale Alliantie heeft een overzicht gemaakt van all experimenten. Overzicht experimenten met regelvrije bijstand


logobbappMedewerkers van de distributiecentra van Jumbo gaan deze week actievoeren voor een goede cao

Supermarkten Jumbo wil veel verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers doorvoeren. Volgens de vakbonden moeten die van tafel vóór de volgende cao-onderhandelingsronde op 3 maart. De vakbonden zeggen dat Jumbo totale willekeur wil bij de inzet van mensen in de distributiecentra, en lonen die, afgezet tegen inflatie, dalen in plaats van stijgen: 1,5 procent over 18 maanden. De overurentoeslagen zouden vrijwel volledig verdwijnen, mensen moeten op commando van het management langer of korter werken afhankelijk van het seizoen en in de distributiecentra heerst een jaagsysteem. Elke medewerker moet een minimaal aantal colli verwerken, anders krijg je een slechte beoordeling en vervolgens word je ontslagen.


Installeer de app van de overlevingsgids in de Google Play store. Gratis tips, informatie en dagelijks nieuws. Trefwoord overlevingsgids.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten