woensdag 20 januari 2016

Nieuws van 20 januari 2016

LCR-CONGRES OP 7 APRIL 2016. Het congres van de Landelijke Clientenraad, de overkoepeling van clientenraden bij gemeentelijke sociale diensten, organiseert op 7 april weer haar jaarlijkse congres. Dit jaar in het kader van Regionale Cliëntenparticipatie. Met een groot aantal kennissessies en een interactief middagprogramma over regionale cliëntenparticipatie. Meer informatie


Wajongers kunnen hun ervaringen met de herindeling van de Wajong delen bij een nieuw meldpunt van de FNV. De FNV wil met het meldpunt monitoren of het UWV zijn werk wel zorgvuldig uitvoert. Het gaat daarbij zowel om de ervaringen van mensen bij de herindeling als de begeleiding naar werk. Tot 2018 worden alle Wajongers opnieuw ingedeeld: hebben ze arbeidsvermogen of niet? Bij Wajongers die na 2010 zijn ingestroomd is die indeling meestal al gemaakt. Krijgen zij een werkregeling, dan hebben zij arbeidsvermogen. De herindeling gaat daarom vooral over mensen die vóór 2010 in de Wajong zijn gestroomd.


Na tientallen zwervers in Enschede en Parijs gaan nu ook de daklozen in Amsterdam er gebruik van maken. Modeontwerper Bas Timmer en compagnon Alexander de Groot uit Enschede delen woensdag vierhonderd Sheltersuits uit op het Amsterdamse Rembrandtplein. Ook gaat een landelijke campagne met 3.500 abri’s van start. De shelters zijn water- en winddichte jassen met slaapzak. De campagne schijnt 350.000 euro te kosten. Timmer en De Groot produceren de honderden Sheltersuits voor daklozen in een eigen atelier op het Zuidkamp in Enschede. Dit doen ze samen met vrijwilligers, stagiaires en asielzoekers uit Azelo en Ootmarsum.


De Assadaaka Community in Amsterdam nodigt u uit uit voor de nieuwjaarsreceptie op 29 januari 2016 om 17.00 uur. Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam. Voor Assadaaka Community wordt 2016 een cruciaal jaar in het kader van professionalisering van de organisatie en het voortzetten van de activiteiten voor verschillende groeperingen in de samenleving / migranten met een handicap of chronische ziekte en hun families.


Topverdieners van de duizend grootste bedrijven van Nederland verdienen gemiddeld zes keer zoveel als een doorsnee werknemer op voltijdbasis. Het bruto jaarsalaris van deze topverdieners was in 2014 gemiddeld 234 duizend euro. De loonkloof is het grootst in de financiële sector. Dat blijkt uit berekeningen van CBS die vandaag bekend werden waarbij is gekeken naar de vijf topverdieners per bedrijf.


Brrr daar word je niet blij van met die kou. In Nederland heerst een griepepidemie. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag. Het gaat om het influenzatype A waarmee klachten als hoofdpijn, spierpijn of verkoudheid gepaard gaan. Maar gelukkig schijnt het griepvaccin goede bescherming te bieden tegen deze griep.


Installeer de app van de overlevingsgids in de Google Play store. Gratis tips, informatie en dagelijks nieuws. Trefwoord overlevingsgids.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten