maandag 18 januari 2016

Nieuws van 18 januari 2016

Lege winkelstraten en omvallende winkelketens, hoe komt dat? Iedereen heeft waarschijnlijk wel in het nieuws vernomen, dat Vroom & Dreesmann, een gerenommeerde winkelketen met beeldbepalende grote panden in de koopgoten van vele steden, op instorten staat. Dit geldt ook voor andere winkelketens. Een analyse van dit verschijnsel aan de hand van theorien van de historicus Fernand Braudel. En de gevolgen van deze ontwikkeling. Op naar een nieuwe crash? Lees de analyse en de gevolgen.

FNV Uitkeringsgerechtigden organiseert in februari op 18 locaties bijeenkomsten over het basisinkomen. Deze serie is een vervolg op de bijeenkomsten van eind 2015. Ze gaan in gesprek over een eerlijke(re) verdeling van werk en inkomen. Is het basisinkomen een goed middel om dat te bewerkstelligen of is het middel erger dan de kwaal? Op de site van de FNV meer informatie. Op de site van de FNV meer informatie.

‘Meer markt en minder overheid,’ luidt de oplossing en het streven vaak. De markt is namelijk efficiĆ«nt en de overheid zou zich moeten schamen. Maar is die markt wel zo geweldig? En die publieke sector zo slecht? Wanneer laten we taken over aan de markt of aan de overheid? Paul de Grauwe, Harrie Verbon, Roel Kuiper, Sanne Blauw en Mirjam de Rijk delen op een avond in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam onder leiding van Hella Hueck wat er volgens hun speelt tussen markt en overheid. DINSDAG 26 JAN, 20.00 KLEINE ZAAL

Omdat het de komende nachten gaat vriezen, voeren de grote steden weer de winterregeling voor daklozen in. Zwervers krijgen een gratis slaapplaats, ontbijt, kunnen zich douchen en mogen hun kleren wassen. Daklozen die ondanks de koude temperaturen toch liever buiten slapen, kunnen een gratis deken krijgen. De regeling is vrijdagavond ingegaan en geldt voor daklozen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Installeer de app van de overlevingsgids in de Google Play store. Gratis tips, informatie en dagelijks nieuws. Trefwoord overlevingsgids.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten